Leden nieuwe adviesraad Sociaal Domein Westerveld benoemd

De leden van de nieuwe adviesraad. Foto: Gemeente Westerveld

WESTERVELD Wethouder Erik van Schelven benoemde vrijdag 9 juni officieel de leden van de nieuwe adviesraad Sociaal Domein in dorpshuis De Wiekslag in Wapserveen.

De leden van de nieuwe adviesraad zijn Wibaut Beekman, Mariëlla Coenrades-Veen, Jan van Dalen, Jan Fondse, Wiesje Kassies, Koos Nomden, Emmy Suurbeek-Honderd en Gerrit Welle. De adviesraad Sociaal Domein adviseert het college van burgemeester en wethouders, gevraagd en ongevraagd over voorbereiding, vaststelling, uitvoering en evaluatie van het beleid binnen het Sociaal Domein. Het gaat dan om beleid in het kader van de Wmo ( Wet maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdwet.

Wethouder Van Schelven: “We hebben een nieuwe adviesraad benoemd om inwoners beter te kunnen betrekken bij de vorming van nieuw beleid en bij de aansluiting van dat beleid in de praktijk. Bovendien vragen de huidige tijd en werkwijze in het Sociaal Domein om meer integrale advisering aan het college”.

De leden van de adviesraad werken samen met leden van het cliëntenplatform Sociale Zaken, dat het college en de IGSD (Intergemeentelijke Sociale Dienst Steenwijkerland-Westerveld) adviseert over beleid in het kader van de Participatiewet. Ook delen zij actief informatie en kennis.

Bron: http://www.dasmooi.nl/gemeentenieuws/53004/leden-nieuwe-adviesraad-sociaal-domein-westerveld-benoemd/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.